Webinar 21 april 2022

Webinar: Opvoeden en oorlog

Wat kunnen we in Nederland leren over het inzetten van zeer laagdrempelige opvoedsteun aan ouders en andere volwassenen die voor kinderen zorgen in tijden van grote stress door conflicten, ontheemding en oorlog?

Prof. dr. Rachel Calam ging tijdens ons webinar van 21 april jl. dieper in op opvoeden, ouderschap en de impact op trauma, en vertelde over de achtergrond van de folder met informatie voor volwassenen die voor kinderen zorgen tijdens conflicten en ontheemding. Deelnemers konden met haar in gesprek gaan over hoe dit materiaal ingezet kan worden en wat we ervan leren over de ondersteuning van gezinnen in vergelijkbare stressvolle situaties.

In het webinar leren we hoe positief, betrokken en warm ouderschap kan bijdragen aan het verkleinen van risico’s op ernstige trauma’s en gedragsproblemen bij kinderen. Hoe ondersteunen we dit betrokken ouderschap terwijl gezinnen in schuilkelders leven, op de vlucht zijn, zich ontheemd voelen en aankomen in een ander land? Hiervoor is door Prof. dr. Alaa El-Khani en Prof. dr. Rachel Calam van Manchester University een folder met informatie ontwikkeld en getest tijdens de oorlog in Syrië. Welke lessen kunnen we hieruit leren over de effecten van betrokken ouderschap in andere extreem stressvolle en onvoorspelbare situaties? 

Webinar terugkijken?
Heb je dit webinar gemist, dan kun je het hier terugkijken: Webinar Opvoeden en Oorlog.
Voertaal van het webinar is Engels.

Voor wie?
Iedereen die met ouders en kinderen werkt.

Organisatie 
Het webinar werd georganiseerd door Families Foundation, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en OuderWijzer.

Families Foundation, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en OuderWijzer vormen een bondgenootschap waarmee we gezamenlijk de aandacht voor ouders, ouderschap en opvoeding willen vergroten.

FF_Logo_RGB.png    Logo_NCJ_transparant.png    logo_OuderWijzer_liggend.png