Lage en midden inkomens landen

Families Foundation wil graag positieve en effectieve programma’s over ouderschap, opvoeden en opgroeien stimuleren en verspreiden, zowel in Nederland als in lage- en middeninkomenslanden.

In 2011 werd Triple P International (TPI, hoofdorganisatie van Triple P, Positive Parenting Program) gewezen op de noodzaak van evidence-based interventies in lage- en middeninkomenslanden (LMIC). TPI heeft oprecht de intentie om gezinnen te helpen, waar ook ter wereld. Daarom werd begonnen met een onderzoek hoe dergelijke ondersteuningsprogramma’s geïmplementeerd konden worden en of ze een duurzame verandering teweeg konden brengen.

Aanvankelijk richtte TPI zich op Afrika (het deel ten zuiden van de Sahara) en zag de behoefte aan positief opvoeden en ouderschap. Maar TPI realiseerde zich ook dat opvoedprogramma’s in deze landen aanbieden met als doel om een gezonde ontwikkeling van kinderen te stimuleren, om een meer holistische benadering vroeg; de capaciteiten van de lokale bevolking moesten worden vergroot en andere programma’s en diensten zouden ook moeten worden geïntroduceerd.

Sindsdien heeft TPI de evaluaties van Triple P van de University of Queensland ondersteund in plaatsen als Nairobi, Kenia en Tshwane, Zuid-Afrika. Met positieve resultaten en enthousiaste feedback over Triple P van de lokale overheden en organisaties, ondersteunde TPI de oprichting van Families Foundation.

In 2016 werd de Stichting Families Foundation geregistreerd als een non-profit organisatie. Er is een werkmodel ontwikkeld waardoor Families Foundation haar programma’s en haar bereik samen met gemeenten en organisaties heeft kunnen uitbreiden. Families Foundation biedt ook implementatieplanning en -begeleiding voor andere aanvullende evidence-based programma’s.

Kijk voor meer informatie over Families Foundation internationaal ook op www.familiesfoundation.net