Wie zijn wij?

De Stichting Families Foundation is een wereldwijde non-profit organisatie, die gevestigd is in Hilversum, Nederland.

In Nederland is Families Foundation de thuisbasis van Triple P: Positief Opvoeden, PECE: Positief Opvoeden Kinderopvang en MIM: moeders informeren moeders.

Onze missie

Families Foundation wil graag positieve en effectieve programma’s over ouderschap, opvoeden en opgroeien stimuleren en verspreiden, zowel in Nederland als in lage- en middeninkomenslanden.

We geloven dat gezinnen en families samen sterk zijn. Daarom is het belangrijk om ouders en opvoeders op de juiste manier te steunen in ouderschap, opvoeden en opgroeien.

Kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen die voldoende ondersteund worden, kunnen zich positiever ontwikkelen. Dit geeft meer kans op gezonde, evenwichtige volwassenen die weer een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Hoe doen we dat?

Families Foundation adviseert, traint en begeleidt gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers. We helpen bij de keuze, implementatie, uitvoering en borging van programma’s over ouderschap, opvoeden en opgroeien.

We delen onze expertise en werken graag samen. We denken mee met organisaties om de juiste keuzes te maken. Ons doel is altijd om de capaciteiten bij de ander te vergroten, door vaardigheden en kennis aan te bieden, zodat organisaties uiteindelijk zelfstandig kunnen werken, zonder nog externe input nodig te hebben.

Onze expertise

We hebben uitgebreide expertise op het gebied van ouderschap, opvoeden en opgroeien in huis en uitgebreide expertise van de diverse methodieken die hierbij ondersteunend kunnen werken. Maar niet alleen dat. Naast deze inhoudelijke expertise, hebben we ook ruime kennis en ervaring in het implementeren, trainen, uitvoeren en borgen van programma’s over ouderschap, opvoeden en opgroeien. Alleen de professionals trainen is niet genoeg. Een goede implementatie en borging is cruciaal. Hierbij maken we gebruik van op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde implementatiekaders.

Onze partners

Neem contact op met Families Foundation

Wj denken graag met u mee

Get in touch